5 redenen

Mileuvriendelijk

Het Wooneco-concept is niet alleen goed voor de portemonnee. Het concept levert door haar lage CO2-voetafdruk ook een positieve bijdrage aan het energievraagstuk voor de gebouwde omgeving. Wooneco heeft namelijk standaard een EPC-waarde tussen 0,4 en 0,0. Hiermee voldoet het concept nu al aan de eisen van morgen.

De lage EPC-waarde bereiken we door goede isolatie, nauwkeurige kierdichting en een uitgekiend installatieconcept. Door te kiezen voor vergaande prefabricatie beperken we onnodige verspilling van materiaal en brandstof.

Gezond en comfortabel

Bewoners van Wooneco-woningen zijn zeer tevreden bewoners (en daar doen we het toch allemaal voor?). Ze prijzen de woningen om hun comfortabele karakter. Door toepassing van vloer- en/of wandverwarming, laagtemperatuurradiatoren en een gebalanceerd ventilatiesysteem kent het binnenklimaat minimale schommelingen in temperatuur. Door de hoogwaardige triple beglazing en nauwkeurige kierdichting behoren tocht en koude zones in de kamer tot het verleden. De woningen hebben vooral een gezond binnenklimaat door voldoende verse luchttoevoer en een ruime daglichttoetreding.

Rendabel

Een huis waar aan verdiend kan worden. Kan dat? Wel met het Wooneco-concept. Aan deze woningen kan in de toekomst alleen maar meer verdiend worden. En dit alles tegen meerkosten die u zullen verbazen.

Energieprijzen zullen altijd blijven stijgen. Misschien zijn ze een paar jaar stabiel, maar op de langere termijn is er altijd sprake van een stijging. De uiterst energiezuinige Wooneco woningen beperken het energieverbruik van het huis enorm door de maximale isolatievoorzieningen die zijn aangebracht en de energiezuinige gebouwinstallatie.

Daarnaast zijn Wooneco-huizen voorzien van zonnepanelen. Deze collectoren leveren energie op die teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet.

Wonen in een Wooneco woning is vele malen goedkoper dan een vergelijkbare ‘standaard’ woning! De woonlasten van een Wooneco-woning zijn aanzienlijk lager vergeleken met een ander, vergelijkbaar huis. Wonen in een Wooneco-woning staat garant voor een grote kostenbesparing.

Sterk bouwteam

De menselijke factor wordt vaak onderschat bij bouwprojecten. Daarom geloven wij in de kracht van een sterk bouwteam. Het Wooneco-concept is niet alleen slimme bouwtechniek met goed doordachte installatiecomponenten. Nee, een gerealiseerde Wooneco-woning is iedere keer weer het resultaat van een team dat op elkaar is ingespeeld en duidelijk voor ogen heeft wat het doel is.

De basis voor dit bouwteam zit hem in de basis van het concept. Het wordt namelijk gevormd door de mensen die aan de wieg van het Wooneco-concept hebben gestaan. Daardoor weet iedereen voor zijn discipline wat de do’s en dont’s zijn bij het ontwerpen en bouwen van Wooneco-woningen. Hierdoor is de Wooneco-woning geen demo-woning, maar een beproefd en geoptimaliseerd concept.

Dit houdt echter niet in dat een Wooneco-woning een star product is. Sterker nog; Wooneco staat ook voor flexibiliteit. Het concept is in veel vastgoedvraagstukken in te passen. Dit heeft ons team al laten zien bij de realisatie van het woonzorgcentrum Nimmerdor te Grijpskerke.

Onderhoudsarm

Wooneco-woningen worden samengesteld uit robuuste, hoogwaardige en onderhoudsvrije materialen. Hierdoor beperken we het onderhoud en kijken we verder dan alleen het bouwen van de woning. We leveren met onze materiaalkeuze een belangrijke bijdrage aan de hoogte van toekomstige onderhoudskosten. Daarom hechten we grote waarde aan de kwaliteit van onze bouwmaterialen en de uitvoering op de bouwplaats. De toegepaste installatiecomponenten zijn eenvoudig, robuust en makkelijk te onderhouden. Dat scheelt u een hoop kosten en levert u een gezond binnenklimaat op. Door te kiezen voor een separaat af te sluiten 0-op-de-meter-contract geven we u zelfs garantie op de energieprestatie van de woning.